ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

RYCHLÝ KONTAKT: +420 577 200 212

KUŽELÍKOVÁ LOŽISKA SKF EXPLORER

06.01.2021

KUŽELÍKOVÁ LOŽISKA SKF EXPLORER

Dnešní průmysl vyžaduje řešení, která vydrží ty nejnáročnější podmínky a jsou schopna plnit ještě vyšší nároky - řešení, která pracují s vyšší účinností, déle a bezpečněji. Řešení, která jsou dostatečně odolná, aby se osvědčila v náročných provozních i zkušebních podmínkách. Řešení, která zajistí delší dobu provozu, a tedy i vyšší produktivitu a efektivitu. Víme, co trh potřebuje a jak velké problémy musíte řešit. Jedině pochopení těchto výzev nám umožňuje nabídnout ještě lepší a efektivnější řešení.

Potřebujete řešení, které splní veškeré vaše požadavky. Z toho důvodu rozvíjíme nové nápady, které takové potřeby řeší. Např. dynamická únosnost představuje jeden z faktorů, jímž se zákazníci nejčastěji řídí při volbě ložisek. Provozní trvanlivost ložiska však ovlivňuje i složení materiálu, z kterého je ložisko vyrobeno, povrchová úprava a styková plocha. Pro dosažení maximální provozní trvanlivost je také zásadní uložení, mazání, těsnění a montáž. Chápeme složitost této situace, a proto jsme vyvinuli řešení pro takové potřeby.

 

ŘEKLI JSTE NÁM, CO POTŘEBUJETE

„Potřebuji spolehlivější kuželíková ložiska s vyšší výkonností”

Pro převodovky

Ložisko, které přenáší větší zatížení, vydrží náročné podmínky, je odolné proti znečištění, usnadní montáž, zachovává vůli nebo předpětí nastavené při montáži a dosáhne delší trvanlivosti.

Pro pastorky a čerpadla

Ložisko, které pracuje i při nedostatečném mazání, dosahuje vyšších otáček při nižším tření, přenáší vysoká zatížení, zachovává vysokou tuhost při působení předpětí a má nízké tření při zabíhání.

Pro uložení kol nákladních vozidel a přívěsů

Ložisko, které spolehlivě vytvoří mazivový film v místě valivého styku, vyrovnává nesouosost a přenáší zatížení vznikající při zatáčení a pracuje spolehlivě při nízkých a středně vysokých otáčkách a proměnných zatíženích.

 

DEFINOVÁNÍ NOVÝCH STANDARDŮ

Všechny vaše požadavky splní pouze kuželíková ložiska SKF Explorer. Naši konstruktéři chtěli pochopit různé potřeby zákazníků, a proto se setkali s těmi největšími, aby zjistili jejich specifické požadavky. Výsledkem jsou inovativní kuželíková ložiska, která splňují nejrůznější individuální nároky.

• Dlouhá provozní trvanlivost – v testech dosáhla ložiska SKF nejlepší provozní trvanlivosti

• Zvýšení dynamické únosnosti až o 23% - ložiska SKF Explorer mají nejvyšší únosnost

• Omezení předčasného selhání – konstrukční vlastnosti a výrobní proces definují standardy vyšší spolehlivosti

• Vyšší výkonnost – nižší třecí moment, hlučnost a vibrace, vyšší otáčky a přesnost chodu

• Optimální kombinace materiálu a tepelného zpracování – zajišťuje vysokou únavovou trvanlivost, vyšší odolnost     

   proti znečištění a lepší rozměrovou stabilitu

• Přizpůsobení – specifickým požadavkům, např. vysoké otáčky, velké zatížení, znečištěné prostředí, vysoké teploty a  

   působení vibrací

Delší doba provozu, nižší nároky na údržbu – spolehlivost zaručena

Na kuželíková ložiska SKF Explorer se můžete spolehnout. V těžkých provozech mají dostatečnou pevnost, aby dokázala přenášet velká zatížení. V náročných podmínkách jsou natolik odolná, že dosahují lepší výkonnosti a delší trvanlivosti. Díky celosvětovému zastoupení a osvědčeným specializovaným znalostem získáte navíc v SKF partnera, na něhož se můžete plně spolehnout.

Provedení SKF Explorer

Navržené pro dosažení optimální výkonnosti. Spojení našich specializovaných znalostí v oblasti konstrukce, tribologie, metalurgie, mazání a výroby umožnilo vyvinout ložiska třídy SKF Explorer. Představují novou úroveň vynikající konstrukce, výkonnosti a přesnosti výroby, která zatím nemá na trhu konkurenci. Ložiska SKF Explorer jsou vyrobena z neobyčejně kvalitní oceli, mají optimalizovanou konstrukci, zdokonalený výrobní proces a užší tolerance a nižší rozptyl (→ diagram 1).

Provedení SKF Explorer nabízí:

• delší provozní trvanlivost

• vyšší únosnost o 15 %

• lepší součinitel aSKF*

• případné zmenšení velikosti zařízení při zachování výkonu

• možné zvýšení tuhosti

STROJE POBĚŽÍ PLYNULEJI A DELŠÍ DOBU

Pokud chcete dosáhnout vyššího výkonu stroje nebo zařízení, pomohou vám ložiska SKF. V případě volby kuželíkových ložisek SKF Explorer můžete očekávat nejnižší třecí moment, hlučnost a vibrace a zcela určitě vyšší otáčky a nižší mírou házení. Dosahují delší a předvídatelnější doby provozu, čímž zajišťují vysokou produktivitu, efektivitu a bezpečnost.

OMEZENÍ ÚNAVOVÉHO POŠKOZENÍ I V NEJNÁROČNĚJŠÍCH PODMÍNKÁCH

Pokud namontujete kuželíková ložiska SKF, která se vyznačují nejlepší výkonností, získáte bezpečnější řešení. Odolná konstrukce je zárukou, že ložisko může pracovat delší dobu při vyšších otáčkách, vysokém zatížení a ve znečištěném prostředí (→ diagram 2–3). Vzhledem k tomu, že dosahuje delší trvanlivosti/optimální výkonnosti, jakékoli potenciální nebezpečí vyplývající ze selhání ložiska je podstatně nižší. Pro SKF je stroj, který lépe pracuje, také bezpečnější. A to je důležité nejen pro váš podnik, ale i pro váš klid.

Namontujte vždycky ten správný díl v tu správnou dobu

Získat náhradní kuželíkové ložisko může být náročné zvlášť v případě, když se zařízení nachází na odlehlém místě. Často lze jen s obtížemi sehnat přesně to, co potřebujete. Stroje mohou z toho důvodu dlouho stát. To se projeví výrazným poklesem produktivity a nárůstem nákladů. SKF vám poskytne podporu, jakou potřebujete, a dodá správné díly bez ohledu na to, kde se zařízení nachází. Máme 17 000 distribučních míst ve více než 130 zemích světa. Jsme vám tedy schopni opatřit jakýkoli díl. Můžete si být jistí, že SKF vám dodá to nejlepší kuželíkové ložisko, které splní vaše potřeby. Nabízíme širokou nabídku standardních ložisek metrických i palcových rozměrů, která se neustále rozšiřuje. Ať už potřebujete jakékoli ložisko, můžete se obrátit na SKF. Díky celosvětovému zastoupení a osvědčeným specializovaným znalostem získáte navíc v SKF partnera, na něhož se můžete spolehnout.

Ověřená vynikající výkonnost

Prokazatelné dosažení delší provozní trvanlivosti

Nespoléhejte jen na naše slovo. Celkově vynikající výkonnost kuželíkových ložisek SKF Explorer dokazují i komplexní srovnávací testy. A v nabídce středně velkých ložisek je jejich výkonnost na srovnatelné, nebo mírně vyšší úrovni.

Nabídka ložisek palcových rozměrů

Nabídka kuželíkových ložisek SKF Explorer zahrnuje v současné době stovky různých provedení.

• Cca 300 provedení ložisek palcových rozměrů

• Cca 150 řad ložisek palcových rozměrů

• Další provedení lze nabídnout na vyžádání

• Průběžné rozšiřování nabídky

Nabídka, která je průběžně zdokonalována

SKF nepřetržitě zdokonaluje kuželíková ložiska V SKF klademe důraz především na zdokonalování výrobků a zvyšování výkonnosti ložisek. Zaměřujeme se na to, co je třeba ještě udělat. S veškerou energií posouváme dál hranice, zkoušíme nové věci a jdeme kupředu, abychom našli lepší řešení. Např. SKF nyní zvýšila dynamickou únosnost kuželíkových ložisek o 7 %. Prokázaly to výsledky nezávislých zkoušek i zkušenosti z provozu. Rovněž usilujeme o průběžné zdokonalování výroby, které umožnilo zařadit většinu kuželíkových ložisek uvedených v katalogu do třídy SKF Explorer. Můžete se tedy vždycky spolehnout na kvalitu výrobku. Navíc jsme ještě usnadnili výběr ložisek. Můžete tedy zvolit správně a vždycky vybrat vhodné ložisko, které zajistí nejvyšší výkonnost v jakémkoli odvětví.

 

ZJEDNODUŠENÝ SYSTÉM ZNAČENÍ

• Všechny položky v sortimentu katalogu budou mít označení podle normy ISO - nebo ABMA s a minimum přípon.

• U průmyslově preferovaných sortimentů a přizpůsobených produktů budou použity ISO a přípony a BT1.

• Položky podle výkonu SKF Explorer budou v novém katalogu valivých ložisek označeny modře.

Ložiska, jakož i obal / štítky budou označeny SKF Explorer.

MP DIMS je autorizovaným distributorem SKF.

Zdroj: skf.com

ewelix
gates
ktr
loctite
permaglide
renold
bahco
seeger
ina
simrit
skf
zvl
optibelt
thk
ace
blickle
continental
elesa
ezo bearings
festo
fluro
freudenberg
hiwin
challenge
chiaravalli
ibc
igus
iko
kajo
koyo
ksk
linsys
loxeal
megadyne
molykote
nachi
narex
norgren
novato
parker
rkb
rollenbau
rollway
rubena
semperit
schneeberger
schwer
siemens
smc
snr
stäubli
torrington
trelleborg
zkl
rexroth
timken