ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

RYCHLÝ KONTAKT: +420 577 200 212

BATERIOVÝ MAZACÍ LIS SKF TLGB 20

01.09.2022

BATERIOVÝ MAZACÍ LIS SKF TLGB 20

Při vývoji bateriového mazacího lisu SKF TLGB 20 byl kladen důraz na dosažení nejvyšší efektivity. Je vybaven integrovaným průtokoměrem plastického maziva, který pomáhá zabránit přemazání nebo nedomazání ložiska. Jedinečné zařízení, které se vyznačuje odolným a ergonomickým provedením, je vybaveno tříbodovou základnou zajišťujíc pohodlné a snadné ovládání. Napájení zabezpečuje 20V lithiumiontové baterie s dlouhou výdrží.

Lis TLGB 20 je určený k ručnímu domazávání, např. ložisek a strojů v průmyslových a výrobních provozech anebo ložisek zemědělských a stavebních strojů.

Displej zařízení zobrazuje stav baterie, množství vydaného plastického maziva, otáčky čerpadla/motoru a indikaci ucpané mazací hlavice. Tento všestranný mazací lis umožňuje používat dvě rychlosti (vysokou a nízkou) a nadávkuje až 15 zásobníků s plastickým mazivem na jedno nabití baterie. TLGB 20 dokáže vyvinout tlak až 700 bar (10 000 psi) a je vybaven vestavěnou LED diodou pro osvětlení domazávaného místa.

Průtokoměr mazacího lisu umožňuje operátorovi přesně sledovat, jaké množství maziva bylo nadávkováno, a tím pomáhá zabránit přemazání nebo nedomazání. Nedostatečné mazání může způsobit předčasné selhání ložisek nebo průnik nečistot do ložiska. Znamená plýtvání mazivem a navíc může vyvolat závažné obtíže. V uloženích s vysokými otáčkami, jako např. v elektromotorech, způsobí příliš velké množství maziva zvýšení teploty a poškození těsnění, které umožní průnik částic nečistot do uložení. Vysoké teploty rovněž výrazně zkracují životnost maziva, a tím přispívají ke zvýšení provozních nákladů.

Bezpečnostní pokyny pro mazací lis SKF TLGB 20

Používejte výhradně vysokotlakou hadici SKF TLGB 20- 3 délky 900 mm (36“), která je opatřena spojkou. Zranění způsobená vstříknutím plastického maziva jsou velmi závažná. Držte hadici pouze v místě, které je opatřeno ochrannou pružinou. Dbejte, aby nedošlo k náhodnému spuštění mazacího lisu. Při nasazování baterie dávejte pozor, abyste nestiskli vypínač. Jakmile zjistíte, že je hadice opotřebená, překroucená nebo poškozená na povrchu, vyměňte ji. Neohýbejte hadici tak, aby vytvořila smyčku. Nenatahujte se přes překážky s elektrickým nářadím v chodu. Vždy zachovávejte pevný postoj a stabilitu. Udržování rovnováhy a stability zaručuje lepší kontrolu nad nářadím v neočekávaných situacích.

Používejte ochranné prostředky. Vždy noste ochranu zraku. Používejte protiprachovou masku, obuv s protiskluzovými podrážkami, ochranou přílbu či ochranu sluchu v podmínkách, které to vyžadují. Nepracujte s mazacím lisem v blízkosti otevřeného plamene nebo jiných zdrojů požáru. Tento mazací lis není určen k dávkování hořlavých plastických maziv. Plastická maziva jsou často označena jako vysokoteplotní maziva, protože si musí uchovat mazací schopnosti i při vysokých teplotách, avšak při příliš vysoké teplotě se mohou vznítit. Před používáním tohoto mazacího lisu si přečtěte veškerá varování uvedená na obalu plastického maziva. Tímto mazacím lisem nedopravujte hořlavá plastická maziva.

MP DIMS je autorizovaným distributorem SKF.

 

ewelix
gates
ktr
loctite
permaglide
renold
bahco
seeger
ina
simrit
skf
zvl
optibelt
thk
ace
blickle
continental
elesa
ezo bearings
festo
fluro
freudenberg
hiwin
challenge
chiaravalli
ibc
igus
iko
kajo
koyo
ksk
linsys
loxeal
megadyne
molykote
nachi
narex
norgren
novato
parker
rkb
rollenbau
rollway
rubena
semperit
schneeberger
schwer
siemens
smc
snr
stäubli
torrington
trelleborg
zkl
rexroth
timken