ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

RYCHLÝ KONTAKT: +420 577 200 212

UTĚSNĚNÁ NAKLÁPĚCÍ SOUDEČKOVÁ LOŽISKA FAG

11.06.2019

ÚČINNÁ OCHRANA PŘED NEČISTOTAMI I VYSOKÝMI NÁKLADY

Utěsněná naklápěcí soudečková ložiska FAG se již řadu let osvědčují jako řešení umožňující okamžitou montáž ložisek v průmyslové sféře, a to především v aplikacích s nároky na velké únosnosti při současném naklopení, spojených s mimořádnými požadavky na zajištění ochrany před nečistotami, nebo při potřebě zajistit maximální životnost spolu s minimální servisní náročností. Naše utěsněná naklápěcí soudečková ložiska představují ideální řešení pro aplikace, jako jsou hutní zařízení pro plynulé odlévání, dopravní pásy v báňském průmyslu, zdviže nebo zařízení v potravinářském průmyslu, a to nejen po technické, ale i ekonomické stránce, protože se rychle zaplatí. Celé portfolio produktů je dostupné v provedení X-life a standardně pokrývá řadu velikostí až do vnějšího průměru 620 mm. Kromě toho lze v rámci speciálních provedení dodat i ložiska větších rozměrů.

Významné přednosti:

  • velmi vysoká statická a dynamická únosnost;
  • nízká spotřeba mazacího tuku;
  • bez nákladných domazávacích systémů;
  • snížená náročnost údržby;
  • velmi dlouhá životnost ložisek;
  • minimální zatížení životního prostředí.

 

X-LIFE – VYŠŠÍ VÝKON 

Naklápěcí soudečková ložiska FAG v provedení X-life mají zdokonalenou kinematiku a optimalizované povrchy. Při jejich výrobě jsou použity materiály umožňující dosahování vysokých výkonů a tato ložiska nemají pevný nákružek. Tím se podstatně zvyšuje dynamická i statická únosnost a při stejných provozních podmínkách se tak podstatně prodlužuje jmenovitá trvanlivost ložisek. Při určitých aplikacích lze také použít ložiska menších rozměrů.

Ideální mazání – například při výrobě zdviží 
Utěsněná naklápěcí soudečková ložiska FAG jsou opatřena optimálním mazivem již ve výrobním závodě. K tomuto účelu se standardně používá naše prémiové mazivo Arcanol LOAD400. Pro potřeby speciálních aplikací je ale možné ložiska dodat i s jinými druhy maziv. Speciální maziva se tak používají třeba u ložisek určených do zdviží a výtahů, kde zajišťují obzvláště tichý chod.

Repasování valivých ložisek – alternativa k pořízení nových

Při provádění údržby a servisu se valivá ložiska často preventivně mění za nová. 
Přitom by bylo často možné použít repasovaná ložiska. Repasovat lze i utěsněná naklápěcí soudečková ložiska FAG.

Rychlá amortizace – na příkladu zařízení k plynulému lití předvalků 
Zařízení na plynulé lití plochých předvalků se osazují utěsněnými naklápěcími soudečkovými ložisky s axiálně pevným i axiálně volným uložením. Při srovnání utěsněných a otevřených ložisek je zde velmi dobře patrné, že se v tomto případě rychle zaplatí vyšší pořizovací cena utěsněných ložisek díky jejich minimálním nákladům na údržbu a delší provozní životnosti. (Viz obrázek 1.) Zohledněny jsou náklady na tuk k domazávání a také náklady na separaci a likvidaci maziva z chladicího okruhu.

 

Srovnání nákladů na použití otevřených a utěsněných naklápěcích soudečkových ložisek, osazených v zařízení na plynulé lití plochých předvalků.

Legenda:
1. Kumulované náklady v procentech
2. Délka amortizace v letech
3. Cena utěsněného ložiska
4. Cena otevřeného ložiska
5. Rozdíl = úspora

 

Závěr 
Utěsněná naklápěcí soudečková ložiska FAG zajišťují spolehlivou ochranu před znečištěním, snižují celkové provozní náklady, prodlužují trvanlivost a přesvědčí vás svou vysokou únosností.

Zdroj: schaeffler.cz

 

ewelix
gates
ktr
loctite
permaglide
renold
bahco
seeger
ina
simrit
skf
zvl
optibelt
thk
ace
blickle
continental
elesa
ezo bearings
festo
fluro
freudenberg
hiwin
challenge
chiaravalli
ibc
igus
iko
kajo
koyo
ksk
linsys
loxeal
megadyne
molykote
nachi
narex
norgren
novato
parker
rkb
rollenbau
rollway
rubena
semperit
schneeberger
schwer
siemens
smc
snr
stäubli
torrington
trelleborg
zkl
rexroth
timken