ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

RYCHLÝ KONTAKT: +420 577 200 212

STOP PADĚLKŮM LOŽISEK

09.02.2018


Padělek, falzifikát nebo falzum je předmět, který se vydává za jiný, obvykle cennější předmět. Jeho původce je padělatel nebo falzátor a jeho činnost je označována jako padělání. Padělky se vyskytují v mnoha oblastech, počínaje platidly (penězokazectví), listinami a dokumenty, přes umělecké předměty, starožitnosti až po průmyslové zboží, zejména značkové. Padělání peněz výtvarných děl, veřejných listin a ochranných značek jsou samostatné trestné činy, ostatní se mohou trestat jako podvod.

Odhaduje se, že komerční ztráty způsobené paděláním v současnosti dosahují asi 500 miliard USD.

S existencí padělků svých výrobků se potýkají všichni značkoví výrobci po celém světě. Nákupem ložisek z důvěryhodných zdrojů chraňte sebe i svůj podnik.

Koupě špičkových výrobků respektované značky s sebou nese velká očekávání. Zcela samozřejmě počítáte s vysokou kvalitou, odolností a spolehlivostí.

Když ale zaplatíte za špičkový výrobek a dostanete místo něj průměrnou, nebo dokonce podřadnou náhražku, stáváte se obětí podvodu. Trvejte na tom, abyste za své peníze dostali odpovídající hodnotu, a při pořizování ložisek se obracejte na autorizované zdroje. Jedině tak se můžete stoprocentně spolehnout, že kupujete originál.

Použití vadných padělků se navíc nemusí obejít bez právních následků pro vás jako kupujícího nebo distributora. Ohrožuje totiž provoz, finance a lidské životy.

Vadná a použitá ložiska se rychle opotřebí a selžou. V nejlepším případě z problémů vyváznete s náklady na odstávku stroje a opravu. Z poruchy padělaného ložiska pro vás, kupujícího, mohou vyplynout nepředpokládané finanční a právní důsledky.

Rozdíl mezi pravým ložiskem a padělkem je často nepatrný, na první pohled jsou k nerozeznání. Není poškrábané, zrezivělé ani špinavé. Distributor vám ho navíc zpravidla prodá za prakticky stejnou cenu jako originál. Padělky vypadají jako pravá značková ložiska – a jako taková pronikají na trh.

Padělky mohou být nově vyrobená nekvalitní ložiska opatřená klamavým logem respektované značky, které má zdůvodnit vysokou cenu. Výrobci padělků dnes dokážou dokonale napodobit i originální obal.

Setkat se můžete ovšem i se starými, nebo dokonce použitými značkovými ložisky, která po repasi a naleštění vypadají jako nová. V obou případech se jedná o nezákonné a neetické praktiky.

Padělání je v mnoha zemích považováno za trestný čin, protože pochybnou kvalitou výrobků ohrožuje lidské životy a majetek.

Navíc se jedná o krádež duševního vlastnictví, jako jsou patenty a obchodní značky, a poškozování pověsti výrobce. V moderní ekonomice, jejíž další rozvoj závisí na nových nápadech a inovacích, mají tyto pojmy zásadní význam.

Máte-li podezření, že jste zakoupili padělaný výrobek SKF, zašlete ostré fotografie všech označení na produktu a obalu na genuine@skf.com. Pro ověření pravosti jakéhokoliv výrobku SKF je nutné uvést dodavatele výrobku a přiložit doklad o nákupu.

Společnost SKF také vytvořila aplikaci pro chytré telefony a tablety SKF Authenticate. Tato aplikace umožňuje uživateli vyfotit a poslat fotografie podezřelého produktu. Aplikace je zdarma dostupná i v českém jazyce v App Store i obchodě Google Play.


Ikona aplikace SKF Authenticate

Společnost MP DIMS je autorizovaným distributorem renomovaných světových výrobců ložisek a strojních součástí SKF, Schaeffler, TIMKEN a dalších.

 

ZDROJ: stopfakebearings.com, wikipedia, SKF.com

ewelix
gates
ktr
loctite
permaglide
renold
bahco
seeger
ina
simrit
skf
zvl
optibelt
thk
ace
blickle
continental
elesa
ezo bearings
festo
fluro
freudenberg
hiwin
challenge
chiaravalli
ibc
igus
iko
kajo
koyo
ksk
linsys
loxeal
megadyne
molykote
nachi
narex
norgren
novato
parker
rkb
rollenbau
rollway
rubena
semperit
schneeberger
schwer
siemens
smc
snr
stäubli
torrington
trelleborg
zkl
rexroth
timken