ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

RYCHLÝ KONTAKT: +420 577 200 212

BLACK SERIES – FAG

10.07.2018

FAG Black Series je nová řada ložiskových jednotek od společnosti Schaeffler.
Snadná montáž, hladký chod a vysoká spolehlivost jsou hlavní přednosti řady Black Series. Tato z jednoho kusu litá tělesa podporují střední až vysoké zatížení. Radiální kuličková ložiska chráněná nátěrem Durotect mají zvýšenou odolnost proti korozi.

FAG Black Series je odpovědí společnosti Schaeffler na rostoucí poptávku po upínacích ložiskách a tělesových jednotkách vyrobených dle japonské průmyslové normy (Japanese Industrial Standard – JIS). Tímto společnost Schaeffler vedle prémiové řady v kvalitě X-life vyráběné dle normy ISO doplnila svůj sortiment.

Proč vlastně zvláštní produktová řada vyrobená dle JIS? Nedají se použít i tělesové jednotky vyrobené dle ISO?

Ne, tak jednoduché to není, a to vzhledem k následujícím skutečnostem:

Mazací otvory upínacích ložisek a skříní se nacházejí na odlišných místech
Otvory k upevnění ložiskových těles mají rozdílné pozice i průměry
Tvary i rozměry ložiskových těles se od sebe liší
V závislosti na systému upnutí (dle normy ISO pomocí upínacího kroužku, nebo dle normy JIS s využitím pojišťovacích červíků) a provedení hřídele se zachycují rozdílné axiální síly.
Závěr: Záměna produktů vyrobených dle norem JIS a ISO při údržbě není bez dalších opatření možná. Prosto Schaeffler rozšiřuje portfolio produktů a tím i šíři své nabídky. 

Durotect B – podstatný rozdíl díky povlakování

Povlakování Durotect B jednotkám propůjčuje nenjen charakteristickou černou barvu, ale poskytuje jim také skutečně výhradní pozici – ochrana proti vzniku koroze totiž zvyšuje spolehlivost celé ložiskové jednotky.


Black Series FAG

Těsnění RSR – víc než jen spolehlivé

Spolu s předřazeným odstředivým kroužkem tvoří těsnění RSR efektivní kombinaci a zajišťují spolehlivou ochranu před pronikáním prachu.Díky těsnění, které je pevně fixované ve vnějším kroužku, je také domazávání úplnou hračkou. Nemůže se stát, že by působením přebytečného tuku došlo k vytlačení těsnění. A na rozdíl od mnoha jiných upínacích ložisek toto břitové těsnění neobsahuje zdraví škodlivá změkčovadla na bázi dibutylftalátu (DBP).

Tichá ložiska vydrží v chodu déle

Srovnávací test prokázal: ložiska „FAG Black Series“ jsou tišší než běžná upínací ložiska vyrobená dle normy JIS. Je to díky optimalizované geometrii, vysoké kvalitě kuliček a honovaným povrchům valivých drah. samozřejmě se i zde uplatňují vysoké technologické a kvalitativní standardy společnosti Schaeffler, stejně jako v případě řady X-life značky INA. Že se tak prodlužuje také provozní životnost, to se rozumí samo sebou.

Paleta produktů se rzchle rozšiřuje

V současné době společnost Schaeffler nabízí k řadě Black Series značky FAG ještě osm ložiskových těles. Paleta produktů odpovídajících upínacích ložisek sahá – vyjádřeno ložiskovým číslem otvoru – od 04 až do 18. Kromě ložisek se systémem upínání s pojišťovacími červíky (UC) se již brzy začnou vyrábět upínací ložiska s upínacím pouzdrem (UK). Ta by se měla objevit na trhu ještě v letošním roce.

Typické oblasti použití jsou zejména:

  • zemědělské, stavební a těžební stroje
  • přenos energie a dopravní zařízení
  • čerpadla
  • textil, papír a dřevoobráběcí stroje
  • ocelářský průmysl

Zdroj: časopis pro zákazníky a distributory Schaeffler CZ – forum 

ewelix
gates
ktr
loctite
permaglide
renold
bahco
seeger
ina
simrit
skf
zvl
optibelt
thk
ace
blickle
continental
elesa
ezo bearings
festo
fluro
freudenberg
hiwin
challenge
chiaravalli
ibc
igus
iko
kajo
koyo
ksk
linsys
loxeal
megadyne
molykote
nachi
narex
norgren
novato
parker
rkb
rollenbau
rollway
rubena
semperit
schneeberger
schwer
siemens
smc
snr
stäubli
torrington
trelleborg
zkl
rexroth
timken