ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

RYCHLÝ KONTAKT: +420 577 200 212

INOVATIVNÍ SYNCHRONNÍ ŘEMEN POWERGRIP GT4

02.11.2020

 

INOVATIVNÍ SYNCHRONNÍ ŘEMEN POWERGRIP GT4

Gates®, přední globální poskytovatel specifických řešení pro přenos síly a hydrauliku, představila inovativní synchronní řemen PowerGrip® GT®4, který se vyznačuje schopností přenášet vysoké krouticí momenty. Je vyroben z etylenového elastomeru (EE) a je určen pro průmyslová odvětví.

Řemen PowerGrip GT4 je výsledkem úsilí společnosti Gates v aplikování inovací z oblasti materiálů a procesního inženýrství. Mnoho elastomerových synchronních řemenů nabízených v současnosti na trhu je vyrobeno z chloroprenu, který má určitá omezení, co se výkonu týče. U nového řemenu Gates PowerGrip GT4 je chloropren nahrazen speciální recepturou EE umožňující výrazně vyšší výkon. Společnost se stala průkopníkem technologie ethylenových elastomerů se svou řadou řemenů Micro-V® určenou pro automobilové odvětví a tytéž poznatky vědy o materiálech využila i při vývoji řemenu PowerGrip GT4 pro ostatní průmyslová odvětví.

Řemen PowerGrip GT4 nabízí nejvyšší kapacitu pro přenos energie v segmentu, větší rozsah teplot a vylepšenou chemickou odolnost. Umožňuje tak použití nejen užšího řemenového pohonu, ale i uplatnění v širším spektru aplikací. Strojním konstruktérům poskytuje větší flexibilitu při navrhování instalací a širší možnosti pro umístění řemenového pohonu v menších zástavbách nebo pro využití vyššího krouticího momentu. Distributoři mohou získat výhodu nad konkurencí nabízením vysoce výkonného řešení a koncoví uživatelé provozující řemenové systémy uvítají nižší celkové náklady na vlastnictví. Vylepšené výkonnostní charakteristiky přinášejí i další tržní příležitosti díky konverzi řešení s válečkovým řetězem na řemenový pohon. To umožňuje přechod z řetězových systémů náročných na údržbu na vysoce výkonné řemenové systémy.

„PowerGrip GT4 navazuje na dlouholetý úspěch naší řady průmyslových řemenů a výkonnostní laťku posouvá ještě o stupínek výš,“ prohlásil Tom Pitstick, CMO a senior viceprezident Product Line Management společnosti Gates. „Je jako doma v prostředí těžkých provozů s hnacími čerpadly, dopravníkovými systémy a dalšími strojními zařízeními, kde je vyžadována účinnost, spolehlivost a vysoká kvalita. Řemeny PowerGrip GT4 eliminují nutnost údržby a mazání, jsou tiché a snižují riziko kontaminace. Výrazně tak posilují naši schopnost nahradit tradiční řetězové pohony na klíčových koncových trzích.“

MP DIMS je autorizovaným distributorem společnosti GATES.

Zdroj: gates.com

 

ewelix
gates
ktr
loctite
permaglide
renold
bahco
seeger
ina
simrit
skf
zvl
optibelt
thk
ace
blickle
continental
elesa
ezo bearings
festo
fluro
freudenberg
hiwin
challenge
chiaravalli
ibc
igus
iko
kajo
koyo
ksk
linsys
loxeal
megadyne
molykote
nachi
narex
norgren
novato
parker
rkb
rollenbau
rollway
rubena
semperit
schneeberger
schwer
siemens
smc
snr
stäubli
torrington
trelleborg
zkl
rexroth
timken